Skip to main content

Mass Comm Attack 2017


Durian Tunggal
– Majlis Tertinggi Komunikasi dan Pengajian Media (KOMED), Universiti Teknologi MARA (UiTM), Kampus Alor Gajah, menganjurkan program Mass Comm Attack 2017, bersama pelajar SMK Durian Tunggal bagi mendidik mereka tentang dunia media.
           
 Pelajar FKPM ini menganjurkan program bersama pelajar SMK Durian Tunggal untuk mendedahkan pelajar – pelajar yang terdiri dari Tingkatan lima tentang apa yang di pelajari jika berminat dengan pengajian komunikasi dan media.

            Program ini diiringi oleh En. Muhammad Hanapi Bin Khamis, Ketua Pusat Pengajian FKPM, Pn. Zuliani Mohd Azni dan Cik Nurliyana Kamilah, Penasihat Program Masscomm Attack 2017, Pn. Rosidah binti Harun, Penolong Kanan SMK Durian Tunggal dan Pn. Nur Hazlina Binti Abdul Halim, Kaunselor SMK Durian Tunggal.
            Pelajar SMK Durian Tunggal ini, diberi peluang untuk menguji bakat komunikasi mereka dengan aktiviti – aktiviti seperti menghasilkan ‘Flipbook’, menjadi News Caster dan Host di TV.
           
         Pelajar – pelajar ini diberikan peluang untuk mengasah kebolehan dan bakat mereka dan belajar tentang kebolehan mereka dalam dunia komunikasi dan media ini.
            Dengan adanya program seperti ini, masyarakat akan mendapat lebih maklumat tentang cita – cita mereka dan juga arah tuju mereka di masa akan datang.

            Pelajar – pelajar ini mendapat pengalaman yang sangat berharga kerana mereka dapat merasai apa yang akan dipelajari jika mereka diberi peluang untuk menyambung pengajian sebagai seorang pelajar Komunikasi dan Pengajian Media ini.  

Comments

Popular posts from this blog

Contoh Surat Rasmi Permohonan Penangguhan Pembayaran Yuran

APRESIASI GALA MASSCOMM 2016 #agmkomed2016

APRESIASI GALA MASSCCOMM 2016 #agmkomed2016